Friday, November 7, 2008

America is not the world..

Başkan Obama..

melez fln ama, siyah işte besbelli.. Morrissey 2004'te ne demişti "America is not the world" isimli güzide şarkısında, hatırlayalım:
"In America, the land of the free, they said, and of opportunity, in a just and a truthful way. But where the president, is never black, female or gay, and until that day,
you've got nothing to say to me, to help me believe.."

eh, içlerinden biri oldu işte.. sadece burdan baksak bile müthiş bişey bu.. Amerika Amerikadır, Obama da devrim yaratmayacak tabi ki; askerler ve silahlar yine her yerde olacak, fakirler yine fakir, zenginler muhtemelen daha da zengin olcak.. Fransa'nın Fransa, Türkiye'nin Türkiye olduğu gibi, belli taşlar uzun süre oynamaz iktidara gelenden bağımsız olarak, sistem buna izin vermez..

ama işte, adam siyah.. şahane bi başlangıç bu.. hiçbi şey de yapmasa, bush gibi de olsa, sembolik açıdan fantastik bir değişim potansiyeli.. bu sefer olmaz belki, bi dahaki sefer de, bi daha da.. ama ister istemez bişeyler değişecek..

evet, Amerika dünya değil, ama öyle işte bi yandan da.. Morrissey'e şarkı yazdırdı, muhtemelen aynı Morrissey'e "vay be, utandım şimdi, hadi hayırlısı" dedirten de yine Amerika..

kesinlikle görmek istiyorum ben bu ülkeyi, yaşamak istiyorum orda.. ne kadar inkar edersek edelim bizi bu kadar etkileyen, bazen itiraf etmesek de aslında bi sürü ayrılmaz parçasını sevdiğimiz bu ülkeyi tanımak istiyorum.. Obama iyi bi fırsat olabilir belki.. belki Amerika'yı sadece korkulan ve gıcık olunan değil de, gerçekten sevilen bi ülke haline getirebilir.. ya da getiremez, daha büyük bir ihtimalle.. ama sonra olacak bu, illa ki.. önemli olan inanmak işte.. hepimiz değişiyoruz, herşey..

tüm dünyaya hayırlı olsun..

No comments:

Post a Comment