Saturday, January 31, 2009

super bowl xliii

büyük bir amerikan futbolu hayranı değilim ama bu sezonu başından beri takip ettiğim için bu seneki super bowl'u izleme konusunda heyecanlıyım. halen istanbul'da super bowl izlenebilecek bir mekan araştırmam sürse de (irish pub'ları düşünüyorum) bir şekilde bütün geceyi kaplayacak bu hadise konusunda meraklıyım işin açığı.
...
sanırım ilgimi çeken, oyunun kendisi kadar tüm bir super bowl kültü. yani, amerikalıları bu kadar heyecanlandıran, onların yılın spor olayı saydıkları hadiseye vakıf olmak bir yerde. evet aynen "how i met your mother"ın ilgili bölümündeki gibi. (hatta oradaki gibi tavuk kanadı yemek gibi bir istek de yok değil!) ha, muhtemelen nasıl oluyorsa maçtan bile daha çok izledikleri "super bowl reklamları"nı izleyemeyeceğiz burada, ama olsun. devre arası da yeter. bu sene bruce springsteen var çünkü. 12 dakikalık performansında ne çalacağı belli değil ("insanlar isterler, dilek dilerler, yalvarırlar, ama kararı ben veririm," buyurmuş patron). "radio nowhere" ile yeni albümden bir şarkı kesin gibi. kalan bir ya da iki şarkı için "born in the usa"veya "born to run" yüksek ihtimal gibi, ama bir "thunder road" çalsa!
...
maçın favorisi pittsburgh steelers. arizona cardinals ise buraya kadar gelmesi büyük sürpriz olan, dolayısıyla benim gibi "underdog" sevenlerin gönlündeki takım. geçen yılın hikayesi gibi bir yerde, sezon boyunca tek maç bile kaybetmeyen new england patriots, super bowl'da playoff'lara son anda kalan new york giants'a yenilmişti. sanki iki yıl üst üste sürpriz beklemek zor olabilir gibi. ama belli de olmaz tabii.

1 comment:

  1. bu kadar kalabalık kadrolu, saha içinde onca adamın dolandığı bu oyunun kurallarını öğrenmeme oyunu anlayabilmeme imkan yok! ama sezar'ın hakkı sezar'a, bu şov işini yine harika yapıyor adamlar.

    ReplyDelete