Wednesday, February 4, 2009

sahtekar

bu adama iyi bakın. zira bu orospu evladı, sinema tarihinin en adi şerefsiz kişilikleri listelerine girebilecek kalibrede bir adam. evet, "changeling"in jones'u rezil bir kötü adam. "guguk kuşu"nun hemşire ratched'ı, "otomatik portakal"ın alex'i, "funny games"in paul'ü gibi izlerken ellerinizi sıktığınız, içinizi daraltan, düpedüz kötü bir kişi işte.
...
clint eastwood'un son dönem filmlerinin tamamı gibi "sahtekar" da harika. kimisi ağır atmosferine takılabilir, kimisi angelina jolie'nin performansına, ama bence her şey yerli yerinde, ki bir eastwood filminden bahsediyorsak bu iyi bir şey. yine adalet, gerçek, suç ve ceza üzerine bir fikir yürütme seansı. üstelik insanın üzerinden geçen bir hikaye var, ki ne zamandır bir filmden çıktığımda böyle hissetmiyordum. tuhaf ama, bir filmin insana kendisini berbat hissettirmesini özlemişim. sinemada izlemek güzel, çünkü çok daha etkileyici olabiliyor, ama "10 dakika ara"nın filmin atmosferindeki çıkışsızlığı biraz baltalama ihtimali de yok değil.
...
"changeling" biraz fazla oscar havalı olduğu için oscar'larda dışarıda kaldı galiba. ama iyi hikayeli çarpıcı ve büyük filmleri sevenler, hele hele eastwood takipçileri için kaçırmak hata olur.

1 comment:

  1. Filmi beraber izledigim arkadasim da benzer yorumda bulundu kulagima: " Orospu cocuklugunun kitabi yeniden yaziliyor."

    ReplyDelete