Wednesday, February 4, 2009

fransız kalmaya devam

işte fransızların neden adam olmayacaklarının bir başka kanıtı. patricia kaas'la katılıyorlarmış eurovision'a. yine tokat yemeye mahkumlar. patricia kaas'a lafım yok, güzel kadın, güzel ses. ama türkiye bile çözdü durumu, kalkıp sezen aksu'yla veya emel sayın'la katılmıyoruz.
...
geçen sene yapacaklarının en iyisini yapmışlardı, sebastien tellier ile katılarak. nefis bir şarkıydı "divine," bu 1984'te dondurulmuş ve sonsuza kadar orada kalacak gibi duran yarışmayla dalgasını geçiyordu. şovun ş'siyle alakasını olmayan, kucağına dünya şeklinde bir deniz topu almış tellier, kafasına göre dolanıyor ortada, seyirciye arkasını da dönüyor, umrunda değil. sakallı kadın dansçılar da ayrı hikaye.
...
böyle bir şarkıyla yine sonlarda kalmaları eurovision kitlesinin suçuydu tellier'nin değil. şimdi bu yarışmayla böyle dalga geçtikten bir sene sonra patricia kaas'la katılmak nedir? fransa'nın eurovision'da bir derece yapmak için tek şansı fransızlıktan kopmak. yani ya gettodan bir rap'çi çocuk çıkartacaklar, ya da khaled, faudel gibi bir adamla göbek attıracaklar. gerisi yalan, camille bile.

No comments:

Post a Comment