Wednesday, March 18, 2009

ne, x mi dinliyorsun? salak mısın?

bugüne kadar u2 dinleyenler sosyal hayatlarında yeterince cool bulunmamış olabilirler ama bono ve tayfasının düşmanları bilimin tokadını hissedecekler beyinlerinde!
...
amerika'da yapılan bir araştırmaya göre u2 dinleyenler, the shins dinleyenlerden de, modest mouse sevenlerden de, the beatles'çılardan da, outkast veya rage against the machine fanlarından da daha zeki. ve tabii ki floydian'lardan da! ha, yine de sufjan stevens veya beethoven'ın gerisindeler.
...
efendim olay şu, virgil griffith isimli bir arkadaş insanların favori grupları ve zeka düzeyleri arasında bir korelasyon bulunup bulunmadığına dair bir araştırma yapmak istemiş. facebook bu konuda nefis bir kaynak tabii ki, insanların okullarına ve ne dinlediklerine dair bilgileri tabak gibi sunuyor. okullardan da sat (bizim öss gibi bir şey diyelim) puanlarına ulaşıyorlar. neticede ortaya bu sonuçlar çıkmış. oldukça amerikan bazlı bir araştırma olması işin keyfini biraz azaltıyor elbette. listenin dibinde lil wayne'in olması ise enteresan.
...
ha, elbette benim de ilk verdiğim tepkiyi verenler olacaktır. müzikle zeka arasında bir ilişki olsa bile zeka ile sat arasında bir bağ olması fikri asıl saçma olan. ama olsun, yapan da bunun dünyanın en ciddi araştırması olmadığını, amacının geyik olduğunu ama belirtmişler. kimbilir kaç fanatik dinleyici saldırmış olacak ki, "ne olur artık bana bununla ilgili mail atmayın" diyor hatta.
..
detaylı veriler için siteye ve şuraya tıklayabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment