Wednesday, March 4, 2009

the prodigy - invaders must die

hatırlayanlar olacaktır, 1990'ların sonunda ortalık the prodigy benzeri gruplarla dolmuştu: apollo 440 başta olmak üzere, crystal method, propellerheads gibiler... the prodigy'nin yeni albümü "invaders must die"ın birçok noktasında 10 yıl önceki bu manzara geldi aklıma. kötü olan ise liam howlett'ın taklit edilen adamdan kendisini taklit edenlerin kötü bir taklidini yapan adama dönüşmüş olması. "world's on fire" mesela, "smack my bitch up"ın ortasındaki ortadoğu molasını kopyalayacak kadar ileri gitmiş, ama onun tırnağı olamamış. "take me to the hospital" "mindfields"ın arkalarında gizlenmiş melodilerden çöplenmiş, ama o şarkıdaki "kötü adam, karanlık alem" hissi yok. birçok şarkıda da bu mevcut. eski the prodigy gibi, ama zamanında sert gitarların, punk tavrın verdiği keskinlik yok olmuş gitmiş. "run with the wolves"taki dave grohl performansı bile kurtarmaya yetmiyor bu şarkıları.

eskilere öykünenlerden "omen" en iyi parça. onun dışında 2000'ler dans sound'undan ilhamını almış "invaders must die" ile kapanıştaki sürpriz "stand up" keyifli şarkılar. gerisi ise all filler no killer. bu saatten sonra the prodigy'den iyi bir albüm gelmesi konusunda pek umudum yoktu zaten, ama "invaders must die" düpedüz boş bir kayıt.

eğer the prodigy imzalı düzgün bir kayıt dinlemek isterseniz oasis'in myspace adresindeki "falling down" remix'ine bakın bir. şarkının orijinali nefisti, bu da gayet iyi olmuş. the prodigy'ye ait iyi müzik dinlemek içinse artık "music for the jilted generation"a mı gidersiniz, ilk dinlediğim andan itibaren bana "bu albümü gitar-bas-davulla çalmalıyım" dedirten "fat of the land"e mi, orası size kalmış...

1 comment:

  1. dostum yorumlarına katılmıyorum. bu albüm 97 yılındaki f.o.t.l. in 09 versiyonu gibi geldi bana

    ReplyDelete