Tuesday, April 14, 2009

fuat ve 50 cent

Biz açıkçası 50 Cent'in o yarışmaya geleceğini duyduk. Dedik: "A tamam, bakalım, seyredelim." Sonra orada paranın oradaki şahsın albümü için kazanılacağını duyunca biz utandık. Utandım ben. Bizler dilenci miyiz? Sen eğer bir albüm yapamıyorsan bunun bir nedeni vardır kardeşim. Çekil kenara. Yol aç. Git otur sus. Çıkıp orada evrimini tamamlayamamış o Afrikalı maymunu bir dilenci gibi alkışlamanın ne alakası var? Biz albümlerimizde "bok" bile diyemiyorken o çıkıp televizyonda: "Ben anne beceren bir kadın tüccarıyım" diye bağırıyor. Sen ne demek istiyorsun? Kızlar bunu nasıl sevebiliyor? O kadınların, o kızların kendilerine olan saygısı yok mu? Hafif meşrep misiniz, anlamadım nesiniz?
...
rapçi fuat'ın blue jean'deki röportajında 50 cent'in var mısın yok musun'a katılması ile ilgili bir soru üzerine cevabı bu. ne tuhaf memleket, rapçisi bile ırkçı. fuat albümünde "bok" diyemiyor olabilir, ama merak etmesin, eleştirdiği amerika'da da bir zenciye "evrimini tamamlayamamış afrikalı maymun" diyemez. burada diyebiliyor. amerika'da bunu derse başına ya mahkemelerden bir şeyler gelir, ya da allah yarattı demeden birbirlerini kurşunlamaktan çekinmeyen rap mafyasından.

1 comment:

  1. Fuat bir öküzlük edip -sanırım anlık bir öfkeyle-ırkçılık kokan bu sözleri sarfetti. Yoksa bir müzisyenin,sanat üreten bir kişinin böylesi açıklamalar yapması tuhaf. Ama diğer yandan fiftisentin şarkı sözleri ve bu gruba bayılan ruh hastaları hakkında söyledikleri için Fuat'ı öpmek istiyorum.

    ReplyDelete