Friday, May 1, 2009

cohen geliyor ama...

bu hafta içinde yıllardır beklenen bir haberi açıkladı iksv: leonard cohen bu yaz, 5-6 ağustos'ta, istanbul'da çalacaktı! kendisini bunca yıldır bir mesih gibi dinlemiş, dünyanın merkezinden söylüyormuş gibi derinden gelen sesine kulak vermiş herkes için süper bir haberdi elbette bu. ama sürpriz miydi? son aylarda cohen diyarlarından gelen haberleri takip edenler için değil.
...
üstad menajerinin yaptığı bir hata (ya da sahtekarlık) yüzünden emekliliği için (bu da torunlarının okul taksidi falan mı demek oluyor artık neyse) biriktirdiği paraları uçmuş durumdaydı cohen'in. gerçi bu konuda açtığı mahkemeyi kazandı ve adamdan 9.5 milyon dolar almaya hak kazandı, ama henüz tahsil etmemiş meblağı.
...
geçtiğimiz mayıs ayından beri turnede olmasının, birbuçuk yılda toplamda 128 konser gibi devasa bir maratona girişmesinin, 15 yıl sonra ilk defa amerika'da turne yapmasının sebebi bu yani. ve elbette yıllardır türkiye'den gelen teklifleri uzun yola pek gitmemesi sebebiyle kabul etmeyen 74 yaşındaki adamın şimdi geliyor oluşunun sebebi de bu.
...
tabii bunları söyleyip büyüyü kaçırabileceğimi falan düşünmüyorum. "yolsuz kaldı, ondan gelip çalacak" diyerek külyutmaz takıldığımın farkındayım, ama bir leonard cohen konseri izlemenin, insanın başına gelebilecek en inanılmaz deneyimlerden birisi olacağını da biliyorum. her ne sebepten olursa olsun...

No comments:

Post a Comment