Monday, August 24, 2009

aman kızmasın!

calvin harris acayip adam. geçen aylarda nme ona bir ödül verecekti ama ödül törenine davet etmeyi unuttu. bu da hiç susup oturacak karakterde değil, bütün medyaya serzendi. sonra yaz başında ikinci albümü "ready for the weekend" çıktı, kötü eleştiriler çıkınca delirdi ve twitter'ı eleştirmenlere yönelik nefret mesajlarıyla doldurdu.
...
kendisinin iskoç damarına bir şey demeyeceğim ama bu albümü beğenmeyen eleştirmenler haksızlık ediyorlar açık şekilde. "ready for the weekend" süperstar dj stilinin altın yıllarını anımsatacak kadar güçlü bir albüm. bir anlamda, little boots ve la roux gibi isimler sayesinde kadınlara iyice devredilmiş görünen pop/dans sahnesinde erkeklerin de bir ses verebildiğinin göstergesi.
...
big beat'ler var "ready for the weekend"de, albümün isim şarkısında olduğu gibi harika nakaratlar da. mary pearce'in vokalleri nefis bu şarkıda, 90'lar başının r&b soslu dans parçalarını hatırlatıyor (robin s'i hatırlayan var mı?). yeni single çıktı, biraz geç kalmışlığına karşın hala bu yazın en büyük hitlerinden olabilir.
...
akustik gitarla başlayıp crystal castles benzeri 8-bit dokunuşlarıyla can yakan "blue" da ayrı bir şaheser. kimi şarkılar karavana ise de ("worst day"i beğenmedim mesela) totalde epeyi iyi bir albüm bu. moby'nin ambient blues'lara kaydığı, fatboy slim'in albüm yayınlamayı unuttuğu bu dönemde meydan calvin harris'in. adı üstünde, dinleyip haftasonuna hazırlanmak için yapılmış, vaadini de yerine getiriyor.

No comments:

Post a Comment