Monday, August 3, 2009

fatboy slim is fucking in kuruçeşme

hem arkadaşım, hem de müzik yazarlığındaki rol modellerimden ergün arsal, 1990'ların en iyi albümlerine fatboy slim'in "you've come a long way, baby"sini de eklemişti. "'rockafeller skank' ve 'praise you' ile 10 yıl sonra bile dans edilir" diye bitirmişti ergün yazısını, biz de cumartesi gecesi kuruçeşme arena'da bunu test etmeye gittik.
...
belirtilen saatten biraz geç çıktı fatboy ama direkt konuya "praise you"nun meşhur piyano akorlarıyla girdiği anda kalabalığı eline aldı. "kalabalık" lafın gelişi, son zamanlarda kuruçeşme'nin en az kitleyi çeken konserlerindendi bu. hele sağda solda yazan 10,000 lafına falan sakın aldanmayın, onun yarısı kadar insan ancak vardı içeride.
...
tam beklendiği gibi çaldı norman cook abimiz, moby-vari bir stille şarkılarını baştan sona çalmaktan ziyade dj adabına uygun şekilde ritmi 20-25 dakikalığına kesmeyen, parçalarından bildik temaları aralara eklediği bir set çaldı. arada dikkatli kulakların algılayacağı "thriller" synth'leri veya 90'lar başı house göndermeleri elbette harikaydı, ama "cancion del mariachi" çalması epeyi bakkalca tavırdı. onun dışında enteresan da iki evliliğe imza attı fatboy, rolling stones'un "satisfaction"ını "rockafeller skank"le birleştirdi, "born slippy" ile "right here right now"ı everdi. hele bu son ikisi, belki de dans tarihinin en önemli, en büyük, en güzel iki şarkısı olarak bir arada güzel bir tını bıraktı.
...
diğer yandan kalabalığın favorileri olabilecek "ya mama"yı çalmaması, "bird of prey"e el atmaması, "weapon of choice"a girmemesi hayal kırıklığı sayılabilirdi. benim için de "you've come a long way, baby" hit'leri konusunda bile cimrilik yapması, patlama noktaları arasında bol bol dolgu malzemesi kullanması, hele hele ses düzeyinin yetersizliği nedeniyle hayal kırıklığına da uğradığımı söyleyebilirim. (her ne kadar sonuncusuyla ilgili bir ekşi sözlük entry'si bunda suçun fatboy tayfasında olmadığını ortaya koysa da) neticede fatboy'u dünya gözüyle izlediğim için mutluyum şüphesiz, ama moby, the prodigy, chemical brothers gibi dans devlerinin performansları yanında cumartesi gecesini en alta yazacağım sanırım.
...
not: fotoğraf fatboy'un isviçre'deki bir performansından.

No comments:

Post a Comment