Wednesday, August 26, 2009

halkın grubu pearl jam

dillere destandır pearl jam konserleri, özellikle setlisti her gün değiştirmeleriyle ve bir iki "ten" şarkısı dışında hiçbir parçaya ekstra muamele göstermemeleriyle... geçen gün toronto'da öyle bir kıyak geçmişler ki, bu adamların halkın grubu olduğunu bir daha idrak ettim. ön grupları ted leo and the pharmacists'in lideri ted kanada sınırında takılıp konsere yetişememiş. pearl jam de sahneye erken çıkmış, kendi kendisinin ön grupluğunu yapmış. bolca cover (neil young, the stooges ve johnny thunders) çalmışlar, arada leo'suz kalan "eczacılar"la da takılmışlar.
......
sahnede paranın karşılığını verme konusunda bruce springsteen'in veliahtı olacaklar artık bu kesinleşti. pearl jam, ne güzel grupsun sen yahu! yeni albüm yaklaşınca son bir iki yıldır rafa kaldırdığım pearl jam hayranlığım depreşti galiba... ayrıca, ben u2 peşinde koşarken londra'da nispeten sessiz sedasız iki sold-out konser vermeleri de etkilemiş olabilir! bu kare o konserlerin birinden, ron wood baba gruba katılıp "all along the watchtower"ı çaldılar da birlikte...
...
yeni albüm "backspacer" gelecek ay yayınlanacak, ilk single "the fixer" ise cameron crowe imzalı klibiyle birlikte net alemine sunuldu bile.

No comments:

Post a Comment