Friday, September 4, 2009

kızlar sınıfı 2: little boots

popta yeni nesil kadınların en yormayanı little boots. son derece bildik bir sound'u var, dolambaçlı yollara hiç girmiyor. pop sevenler için kolay dinlenecek, ama sevmeyenler için köşe bucak kaçılası bir eurodance albümü "hands."
...
eğer "yeni madonna" lady gaga olacaksa little boots'a da kylie minogue rolü düşüyor. denklem basit, lady gaga görünüşüyle aykırı, müziğiyle cesur, tavırlarıyla da kışkırtıcıyken, victoria hesketh daha duru güzelliği, hem masum ama mutlaka cinsellik vaadeden komşu kızı tavrı ve riski az müziğiyle çok daha konvansiyonel. bunda da yanlış bir şey yok aslında, zira "hands" kusursuz olmasa da 2001 yılındaki büyük hit "fever"dan bu yana müzikal kalitesi tartışmalı iki albüm çıkartabilen ve sağlık problemleriyle uğraşmak zorunda kalan kylie'nin boşluğunu doldurabilecek bir albüm. "remedy," "earthquake," "stuck on repeat" gibi şarkılarda avustralyalı pop kraliçesinin nefesini duymak mümkün (amma velakin "meddle" ise adeta bir madonna şarkısı!).
...
neticede "ghost" gibi teatral bir numarayı, "hearts collide" ve "no brakes" gibi düşük tempoluları bir kenara bırakırsak her biri eurovision'un herhangi bir senesinde yarışabilecek eurodance numaraları. bu aralar her taşın altından çıkan greg kurstin'in iyi bir çalışması var, ama yine de çok fazla deneyci olmak zorunda kaldığını sanmam. bir de klasik "albüme normal tarzımızın dışında bir de gizli parça koyduk" kabilinden kısa bir piyano ballad'ıyla kapanıyor albüm. "hands"in zirvesi ise "symmetry." kusursuz bir şarkı olduğu için değil, ama the human league vokalisti philip oakey'nin sesini duymak insanı doğrudan 1980'lere, kaliteli synth-pop'un altın çağına götürdüğü için.
...
"hands" iyi bir iş, ama kimsenin hayatının albümü olacağını sanmam. risksiz, garanti bir prodüksiyon, keyifli bir dinlence var burada, ama bir süre sonra varlığı yokluğu hissedilmeyecek gibi. little boots'a gelince, önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde pop müziğin zirvesine yakın bir noktaya çıkabilecek bir potansiyel sahibi olduğunu görmemek mümkün değil. pop dünyasının madonna'lar kadar kylie'lere de ihtiyacı var ne de olsa.

No comments:

Post a Comment