Tuesday, December 1, 2009

john mayer - battle studies


tweet yazmaktan nasıl fırsat buldu bilemiyorum ama john mayer yeni albümü "battle studies"i yayınladı. hem de kendisine gıcık kapmama sebep olan twitter performansını unutmama yetecek kadar iyi bir albüm bu. hatta belki de zatın bugüne kadarki işlerinin en iyisi, ki "heavier things"den beri bütün mayer albümlerini dinledikten sonra "bir öncekinden iyi olmuş" demişimdir.

bambaşka sound'lar, tuhaf melodiler arıyorsanız başka kapıya tabii. ama romantik bir hendrix ya da tertemiz bir rock dinlemek istiyorsanız "battle studies"e kulak verin bence. içinde ufaktan hüzün de barındırsa tüm gerginliğinizi atan, insanın içini pamuk gibi yapıp bırakan şarkılarla dolu bir kayıt işte. ilk single "who says," alnında hit yazan "half of my heart" ve sonundaki gitar solosuyla kanatlanan "edge of desire" nefis şarkılar. açılıştaki "heartbreak warfare" de kare ası tamamlar.

en iyi john mayer albümü mü, emin değilim. ama "nefis bir john mayer albümü daha" desem yanlış olmaz. ama benim adıma hepsinden öte, özel bir gerginlik yaşadığım bu zamanlarda, geceleri kafamı yastığa koyduğumda huzuru bulmak adına önemli görevler yaptığı için ayrı bir yere sahip olacak albümdür bu. bunu da kişisel bir not olarak düşmüş olayım.

No comments:

Post a Comment