Sunday, January 31, 2010

Kağıt Helva / Elif Şafak


Elif Şafak bence okurlarına soğuk bi şaka yapıyor olmalı. Benim gibi pek çok romanını okuduysanız siz de kendinizi aptal gibi hissetmiş olabilirsiniz. Çünkü Elif Şafak son kitabında (artık bu kitap hangi türe girebilir bilemiyorum) diğer kitaplarındaki beğendiği cümleleri paragrafları bir araya getirmiş. O zaman kusura bakmasın ama ben büyük romancıyım pozlarını da kimseye yutturamaz. Ay ne güzel yazmışım bir daha kakalayayım da çok satsın, kitapları okumaya gerek yok o harika kurduğum cümleleri sizin için topladım zihniyetine nasıl karar verdi bilemiyorum. Ama romana bakışı buysa kendisini çok başarılı romancı olarak görmesini hazmedemem .Çok satmak iyi bir romanın göstergesi olabilir. Popülerlik yapılan işin iyi olduğunu gösterebilir. Ama çok satmak için eski kitaplarındaki özlü sözleri bir araya getirmek bir de afilli kapakla yutturmaya çalışmak bence en başta kendi yazdığı romanlara hakarettir. Herkesin malumudur ki bir romanı roman yapan onun bütünlüğüdür içindeki cümlecikler değil. İşte Elif Şafak'ın hem kitaplarının hem de kendisinin sıkı bir takipçisiyken sen de buymuşsun dediğim an bu kitabın dedikodudan ibaret olmadığı bizzat çıktığını görerek üzüldüğüm andır.

2 comments:

  1. bu durum benim de deli gibi sinirime dokunuyordu. büyük bir heyecanla aldım elime yeni bir şey yazmış diye. bu çıktı. içimdeki sinire derman oldun.

    ReplyDelete
  2. kesinlikle. elif şafak okuru olmadım ama uygun zaman gelsin okurum diyordum. sonra bu kitabın reklamını ve açıklamasını gördüm, şok oldum. saçmalık.

    ReplyDelete