Tuesday, January 26, 2010

Scorpions.. veda ediyor..


12-13 sene evvel olsa çok çok üzücü, gözleri dolduran bir haber olabilirdi bu benim için.. Dün internette gördüm, son albümleri "Sting in the Tail"ın turnesinin ardından dağılacaklarını duyurmuşlar..

2010 yılından şöyle yakın geçmişe bakınca gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, geç bile kaldılar.. Neredeyse son 20 yıldır dişe dokunur bir albüm yapamadılar, albümlerin içinde tek tük iyi parçalar bulunsa da.. Yine de unutmamak lazım, ilk gençliğini 80'ler ve 90'larda yaşamış bir kuşak için önemli bir gruptu Scorpions.. Tanıdığımız ilk Alman gruptu ayrıca; o kadar küçüktük ki, Alman olduklarını öğrendiğimizde "aa, ama İngilizce söylüyorlar, nasıl yani, neden?" diye şaşırmıştık..

Aklımızda daha ziyade belli şarkıları kaldı şimdilerde: Still Loving You, Holiday, When the Smoke Is Going Down, Born to Touch Your Feelings, Living for Tomorrow, Wind of Change, Rock You Like a Hurricane, Is There Anybody There?, I'm Goin' Mad, Send Me an Angel, Lady Starlight, Always Somewhere... Bir döneme damgasını vurmuş, güzel şarkılardı bunlar.. Still Loving You ve Always Somewhere herhangi bir "en iyi aşk şarkıları" listesinde kesinlikle yer almalıdır mesela..

Üzerimizdeki etkisini ilerleyen yaşla birlikte olgunlaşmamızla ters orantılı olarak yitiren gruplara çok iyi bir örnek Scorpions; üniversiteye başladık ve unuttuk onları hızlı bir biçimde.. Artık "o tarz" grupları dinlemiyorduk.. Ama şimdi, bu son anda, teşekkür etmek lazım onlara.. Klaus Meine'nin tiz sesine, Rudolf Schenker'in göcür göcür gitarlarına ve sayısız kadro değişiklikleri arasında gelip geçen onlarca iyi müzisyene minnet borçluyuz.. Elinize, dilinize, gönlünüze sağlık..

2 comments:

  1. Sadece best of albumu alinacak gruptur bence. Diger albumlerini almaya gerek yok anlaminda soyluyorum. Sanirim bir ara senfonik orkestra ile caldiklari bir album de cikarmislardi ve oldukca basarili bir albumdu o.
    Bu arada askerlik icin gecmis olsun diyorum, sitenin tekrar guncellendigini gormek sevindirici.
    Sevgiler,
    Baris.

    ReplyDelete
  2. dağılması gruplar dağılmazken ,scorpions un dağılması üzücü.çoğu albümünü severim scorpions'un.

    Sevgiler

    Cem

    ReplyDelete