Thursday, June 17, 2010

Dünya Kupası'ndan: Arjantin - Güney Kore


itiraf etmek gerekirse biraz kuru giden turnuvada böyle bir maç izlemeye ihtiyacım vardı. tamam, izlediğim maçlarda hiç 2'den az gol olmamıştı ama turnuvanın genel hali beni de etkiliyordu. nihayet şöyle dolu dolu bir maç izleyebildim. bir tarafın güçlü ve yıldızlarla dolu olduğu, diğer tarafın da ortaya futbol karakterini koyduğu, öte yandan bolca da gol izleyebildiğim... arjantin güney kore'yi 4-1 yenerken kişisel olarak soccer city'ye vedamı güzel bir şekilde yapmış oldum.
...
dünyanın en iyisi messi'yi izledim. bir pozisyonda (44. dakikaydı) altıpasta topu aldığında etrafında altı tane güney koreli vardı. çok iyi bir açıdaydım, makinam o an hazır olsaydı denklanşöre basıp maradona'nın 1982'de belçikalılarla yarattığı eşsiz karenin bir benzerini yakalayabilirdim.
...
maradona'yı izledim. kenarda oyuncularıyla iletişimine, onları motive edişine, maçı yaşayışına tanık oldum. top havadan taca çıktığında sol ayağını arkaya doğru kaldırıp topuğuyla inanılmaz bir şekilde sahaya gönderişini gördüm.
...
mascherano'yu izledim. liverpool'daki rolünün çok ötesinde, bir kaptan olarak arkadaşlarını nasıl sürekli yönlendirdiğini gördüm.
...
higuain'in gollerini, tevez'in hırsını gördüm.


belki de en güzeli, arjantin'in formasının tribünlerde ne kadar güzel durduğunu gördüm. tam karşıdan bakınca adeta denizi izliyormuşçasına doyuruyor insanı o açık mavi. (bir ingiltere hayranı olarak arjantin'e bu kadar övgü sunmamam gerekiyordu ama ne yapalım!)

arjantin kupayı kaldırabilir. bir sonraki turda elenebilir de. ama bugün onları izlemek bana gerçekten çok iyi geldi.




4 comments:

  1. kuzey kore derken? o kadar takımı takip edince karışmaya başladı di mi kafa :)

    ReplyDelete
  2. Brezilya = Arjantin ; Kuzey kore = Güney Kore. Düz mantık yapıp bakınca başlıktaki hata önemini kaybediyor. isimler değişse de bıraktığı tad aynı :)

    ReplyDelete
  3. off, gerçekten feci bir gaf. düzeltelim de iş işten çoktan geçmiş tabii :)

    fırat'ın da hatayı düzeltmek yerine ayar vermeye koşması düşündürücü :P

    ReplyDelete
  4. ülen düzeltsem de "abi hata benim hatam, neden sen karışıyosun ki" dersin :D

    ReplyDelete