Friday, June 18, 2010

Güney Afrika'da son maç: Slovenya-ABD

güney afrika seyahatimin son gününde slovenya-abd maçında tribündeydim. bunca gün gazetecilik, blogger'lık ve özellikle de futbolseverlik adına üzerime düşeni yaptığımı düşündüğümden, "rahat olayım, maç öncesi taraftar profilleri, sonrasında basın toplantısı kasmayayım, şöyle rahat rahat oturup maçımı izleyeyim" deyip ellis park'taki yerimi aldım. futbol tanrısı da bana adaletli davrandı ve dün en gollü maçı izledikten sonra bugün de en güzel ve heyecanlı maçı izlememi sağladı.

maçın elektrikli geçeceği belliydi: daha ilk saniyelerde dempsey'nin sloven rakibine sert girmesi sonucu kavga çıktı zaten. sonra birsa sağdan kesti, ljubijankic dokunamadı. sonra birsa işini kendisi gördü, nefis bir golle oyunu açtı. devre sonlarına doğru nefis bir kontrayla ljubijankic attı. abd'nin işi bitmiş gibi görünüyordu, ama belli ki 2008'de türkiye'nin gururla taşıdığı "comeback kings" unvanını istiyorlardı. donovan 48'de topu tavana astığında amerikalı seyircilerin çoğu bira kuyruğundaydı henüz. bradley'nin iki değişikliği çabuk sonuç vermişti. maçın sonlarına doğru koç bradley'nin oğlu michael golü yazdı. birkaç dakika sonra bu sefer altidore'la galibiyet golünü attı abd, ama hakem kendisinin bile anlamadığı bir sebepten golü iptal etti. şu anda dünya çapında bir fenomen olmasını, twitter'da trending topics'te zirvede yer almasını buna borçlu koman coulibaly. çok iyi bir unvan olduğu söylenemez! maç boyunca kötü ve ters kararlar verdi ama bu kadar büyük bir hata da birazcık abartılı oldu. yazık etti abd'ye coulibaly.

yine de turu geçmek abd'nin elinde. son maç kazanıp çıkabilirler bir sonraki tura. malili hakemin dünya kupası macerasının ise bugün bittiğini söylemek yanlış olmaz.

tıpkı benim dünya kupa maceram gibi! kupanın bundan sonrasını istanbul'da tv karşısında geçireceğim. maç listeleri elime gelmeyecek, oyundan sonra gidip teknik direktöre soru soramayacağım, her gün onlarca egzantrik insanla tanışmayacağım. bugünlerin hatırasını taşımakla yetineceğim yani. sanırım bu da fazlasıyla yeter ama.

1 comment:

  1. :) gozune eline saglik. isteki arkadaslarla takip ettik hep. iyi yolculuklar sana!

    ReplyDelete