Wednesday, June 9, 2010

Tropikal iklim ve beyaz kumlar, bekleyin beni!


Uzun bir bekleyişin ardından tayinim belli oldu sonunda..


2007'nin sonunda girdim Dışişleri Bakanlığı'na. Bakanlık sınavlarına hazırlanırken de, aradan geçen 2 buçuk yıl boyunca şu sıkıcı şehirde feci bir tempoyla çalışırken de aklımda hep tayin vardı. Ne zaman gideceğim az çok belliydi, ama nereye gideceğimi asla kestiremiyordum. Uzun süre Şili olsun istedim, İspanyolca öğrenmeye başladım, epey öğrendim de.. Ama sonra, tercih edebileceğim misyonlar arasında Santiago Büyükelçiliğinin olmadığını üzülerek öğrendim.. Neyse.. Tercihlerimi askerdeyken yaptım, sonra da beklemeye başladım..


Kararname Şubat başında açıklandı: Coşkun Fırat Sırma, Ataşe - Niamey Büyükelçiliği, Nijer! Sıfırdan bir Büyükelçilik açılacaktı.. Tam "Afrika'nın göbeğinde iki sene nasıl geçer" diye düşünürken siyasi ve ekonomik durumu zaten epey sorunlu olan ülkede askeri darbe oldu ve Büyükelçiliğin açılması da başka bir bahara kaldı. Bana da yeni bir yer bakılmaya başlandı. Önce Aşkabat Büyükelçiliği dendi, ama o da olmadı. Çünkü araya yeni bir faktör girmişti: Başka bir Büyükelçiliğimizin ihtiyacı..


Evet, sonunda belli oldu. Çok bekledim ama değdi.. Geçen hafta yeni üçlü kararname çıktı ve resmi tebligat yapıldı: Endonezya'ya gidiyorum! 1 Ekim 2010 itibariyle Cakarta Büyükelçiliğinde göreve başlıyorum.. Mutlu muyum? Kesinlikle! Dünyanın doğal olarak en güzel ülkelerinden birinde en az iki sene yaşayacağım. Biraz uzak, kabul.. Ama olsun, buralardan uzak kalmak iyi gelecek, eminim.. Şimdi önümde düğünlerle bezeli güzel bir yaz var sadece, sonra gidiyorum işte..

5 comments:

  1. wuhuuu. endonezya ya gitmeyi 2 senedir deli gibi istiyordum. gerçekten dünyanın en güzel ülkelerinden birine gidiyorsun fırat. çok sevindim senin adına. kaç sene sürecek görevin bilmiyorum ama birkaç yıl içinde ziyaretine kesinlikle gelicem :) bol bol fotoğraf çekmeyi ihmal etme. ve volkanlara dikkat et, sanırım toplam 120 küsür tane aktif yanardağları vardı :)

    Barış

    ReplyDelete
  2. Olum süper hayırlısı olsun mükemmel olmuş....

    ReplyDelete
  3. hayırlı olsun. 2 haftalık Berlin seyahati dışında hiç yurtdışına çıkamamış bir bünye olarak her türlü yurtdışı olayını egzotik ve mükemmel buluyorum. hele bu gerçekten on numara! tebrikler :)

    ReplyDelete
  4. sağolun hepiniz de.. yolunuz düşerse beklerim her zaman.. ki barış zaten planlara başlamış anladığım kadarıyla :)

    ReplyDelete
  5. merhaba. ben de yurtdışı'nın y'sini bilmeyen biri olarak bu tip her gördüğüm olaya delicesine ilgiyle yaklaşıyorum. hele dünyanın böyle en az bilinen yerleri hakkında saatlerce hayal kurabilirim. mesela nijer'i ben çok isterdim :) bir iki sorum olacak, mailinizi bulamadım buraya yazayım :)

    1)an itibarıyla dışişleri bakanlığına giriş kpss ile mi olmakta? kms devre dışı artık öyle mi? kpss'de hangi puan türü? ve sonrasında sözlü vs. de olsa gerek.

    2)kpss veya herhangi özel bir sınav, bu sınava başvuru için uluslararası ilişkiler bölümünü bitirmek zorunluluk mu yoksa benim gibi işletme-ekonomi okuyan biri de başvurabilir mi?

    3)meslek? sıkıcı mı sahiden?

    teşekkürler :)

    ReplyDelete