Sunday, July 11, 2010

Final!


Gün bugündür.. Bir ayın sonunda, futbol tarihinin iki güzel takımının finalde karşılaşmasıyla, bitecek bu dünya kupası da..

İspanya da, Hollanda da makus talihlerini yıkmaya çalışacak bu akşam.. Hangi takım kazanırsa kazansın benzeri görülmemiş bir zevke gark ettirecek sevdalılarını, diğeri ise dünya kupası tarihinin en büyük underachiever'ı olarak kalmaya devam edecek.. Durum tabi ki Hollanda için daha kritik, iki kez kupayı kazanmanın ucundan döndüler sonuçta.. İspanya için final bile büyük bir başarı olarak görülebilir, zira ilk kez geldiler bu noktaya.. Ama mevcut kadroyu düşündüğümüz zaman, bu akşamki finali kaybederlerse bir daha böyle bir jenerasyonu yakın gelecekte yakalayabilirler mi emin değilim..

Benim bu akşam için favorim İspanya, zaten gönlümden geçen şampiyonun onlar olduğu da bir sır değil.. Güzel takımım Barcelona'nın üzerine kurulu ve oyun tarzı da onu andıran bir İspanya'yı nasıl tutmam ki.. Sık sık söylendi, bir daha vurgulamakta beis yok: bu akşam bir Barça-Inter maçı izleyeceğiz temelde.. Umarım İspanya biraz daha şanslı olur Barça'dan..

Final maçı altın top ve altın ayakkabı ödüllerinin sahiplerini de belirleyecek.. Altın ayakkabı ödülü için tahminde bulunmak kehanet olur, ama iyi bir Xavi, hem David Villa'ya altın ayakkabıyı hem de kendisine altın topu kazandırabilir.. tabi David Villa ikisini de kapabilir.. Öte yandan, inanılmaz azimli oyunuyla Sneijder iki ödülü de kazanabilir.. Keşke oyunun kaderini başka oyuncular belirleseler de altın top Forlan'a kalsa..

Neyse, artık uzatmanın anlamı yok.. Nefesimi tuttum, 21.30'u bekliyorum.. 55 ekran dandik televizyonum benim için çok ama çok önemli olan bu maçı en iyi şekilde izleyebilmem için elinden gelen her şeyi yapacak.. ve sonuç güzel olacak..

No comments:

Post a Comment