Thursday, July 1, 2010

wait for me. remixes!


bir moby geleneğidir. bir stüdyo albümünden sonra, ya b-side toplaması çıkar ("play: the b-sides"), ya remix albümü ("last night remixed"). geçen yıl çıkarttığı "wait for me" ise daha bile bereketli çıktı. önce ambient versiyonunu çıkarttı, şimdi ise "wait for me. remixes!" geldi.

"wait for me"yi moby'nin "play"den sonraki en iyi albümü olarak görüyorum. bahsi geçen 1999 başyapıtından sonra moby'nin en "kaygısız" ve en ruhlu işiydi bence. o albümü iyi yapan şey düşük temposu, karanlığı ve sadeliğiydi. dolayısıyla iki cd boyunca o yalın şarkıların remix'lerini sunmak, doğrudan onları iyi yapan şeyden vazgeçmek anlamına geliyor aslında. dolayısıyla bunu "wait for me" ile alakasız bir iş olarak görmek lazım. ki toplamda ikibuçuk saatlik müzik size o albümle pek de alakalı bir tecrübe sunmuyor.

ama elektronik müzik açısından bakarsak adeta bir all-star durumu var. moby'nin ismininin bu camiada ne kadar önemli olduğunu insan kolaylıkla anlıyor bu cd'ye bakınca. yuksek, paul kalkbrenner, carl cox, tiesto, maps, laurent wolf gibi muazzam bir kadro elden geçirmiş şarkıları. bu yönüyle ilgi çekici olduğu kesin. ama eldeki kadroya bakıp mucizevi işler de beklememenizi öneririm. "wait for me" tecrübesini bir kenara bırakıp dinlerseniz iyi bir elektronika kaydı (birinci cd) ve iyi bir dans albümü (ikinci cd) olarak bakabilirsiniz bu iki cd'lik toplamaya.

elektronik müzikle ilgilenenlerin ve özellikle dj'lerin daha fazla dikkatini çekeceği kesin. ama moby ile ilişkisi sınırlı müzikseverlere sıradışı bir tecrübe vaadetmediği de ortada.

No comments:

Post a Comment