Wednesday, September 29, 2010

"gidenlerden"

tahminen 2005 civarından bir fotoğraf, istanbul'un karında kışında bira almışız. geyik yapıp maç izleyeceğiz. üniversite yıllarında daha iyi yapacak bir şey var mıydı ki?

2007 sonlarında, dolapdere'den taksim'e doğru, her zamanki gibi kambur ve yere bakarak yürümekteydik fırat'la. bir sıkıntımız vardı (her zamanki gibi) ve "ne yapsak da atsak" diye düşünüyorduk. o anda "blog açalım" dedi. "tamam" dedim, ama her zamanki planlarımız gibi fikirde kalacak, uygulandığını görmediğimiz projelerden birisi olarak gördüm bunu. ne var ki, fırat inanmıştı bu fikre. sonrası işte bugün bu yazıyı okumanıza kadar iyi kötü geldi.

o günlerden sonra hayat isteğimiz doğrultusunda ya da bir şekilde başka yerlere yolladı bizi. kabaca 7 yılı birlikte, eğlenerek gülerek, bolca kavga edip, epeyce hüzünlenerek geçirdik. ama bu adama kızsam da, bozulsam da, beni en iyi anlayan, birlikte en çok eğlendiğim, en aydınlığımı da, karanlığımı da en iyi paylaşan adamlardan olduğunu bildim. öyle çok vakit geçirdik ki o yıllarda, tüm üniversite hayatıma baktığımda kocaman bir fırat görüyorum, uğur gürsoy'un fırat'ı değil, benim dostum olan fırat'ım!

iş güç, onun ankara'ya taşınması derken ister istemez üniversitedeki kadar bir olmuyorsunuz hiçbir arkadaşınızla. ne onun suçu, ne benim. ama hayat, müzik, sinema ve birçok konudaki halimiz ve fikirlerimizle ne zaman bir araya gelsek kaldığımız yerden devam ettiğimizi gördüm. bu, benim başka ülkelere ve kentlere uğurladığım pek çok dostum için geçerli. çoğu zaman "kalan" kişi olduğum için o vedalarla baş etmenin bir yolu bu: dönüşlerin değerini bilmek.

sizin için pratikte bir fark yaratmayacak belki, hatta üç yıldır ayrı kentlerde olduğumuz için o kadar da farklı bir boyuta da geçmeyecek iletişimimiz, ama yine de vedalar hüzünlü hep. o dostun döndüğünde yine dost olduğunu görmekse hepsine değer.

yolun açık olsun fırat, güle güle git, her anının tadını çıkart. döndüğünde de yine burada bir dostunu bıraktığın gibi bulacağını unutma. anlatacağın üç-beş anıyı yine gülerek dinleyecek, "acayip güzel albüm ya" diye iki tavsiye verecek olan adam buralarda olacak...

2 comments:

  1. bu adam biyere gidiyorsa, iyidir. güle güle :)

    ReplyDelete
  2. foto super! yazi da cok hissiyatli. allah kavustursun. iyi sanslar firat!
    Gokalp

    ReplyDelete