Monday, December 6, 2010

Cakarta'da bir festival..

Film festivali var film festivali var..

Geçen perşembe 12. Cakarta Uluslararası Film Festivali (JIFFEST)'nin kapanış gecesi davetiyesi geldi. Film Inarritu’nun son filmi, Javier Bardem’li “Biutiful” olunca kaçırmak istemedim (zaten açılış gecesini de kaçırmıştım), gösterim Pazar gecesi saat 21.30’da olmasına rağmen gittim. Filmin İspanyolca olduğunu bildiğim için gitmeden önce ihtiyatlı davranarak festivalin internet sitesinden İngilizce altyazı olduğunu teyit ettim.

Gittim, saat 21.15’te oradaydım, peki ne oldu? Filmin bir önceki gösterimin sarkması nedeniyle biraz gecikmeli başlayacağı söylendi. “Peki” dedim, sinema aşkı için buradayız, biraz daha bekleriz. Film başladığında saat 22.45’ti ve daha da kötüsü, ben ikinci dakikada ayrılmak zorunda kaldım. Benimle birlikte 15-20 Endonezyalı olmayan kişi daha tabi, zira sadece Bahasa altyazı vardı ve İspanyolcam diyalogları anlamam için yeterli olmaktan çok uzaktı maalesef..

Salondan çıktığımda dışarıdaki organizasyon görevlilerine patladım sanırım biraz, korkmuş görünüyorlardı. Söylene söylene ve amatör festivalciliğin nasıl bir şey olduğunu anlamış bir şekilde eve döndüm. Yanlış anlaşılmasın, amatör ruh iyidir, güzeldir, gereklidir. Ama koca film festivali yapıyorum deyip bu kadar ciddiyetsiz olunmasını hoş karşılamam mümkün değil. Bu vesileyle buradan ülkemin film festivallerine saygılarımı sunuyorum..

No comments:

Post a Comment