Thursday, December 9, 2010

girl talk - all day: biraz ordan, biraz burdan

bülent ortaçgil'in ölümsüz "şık latife"sine atıfta bulunursak, gregg gillis de müzik manyağı kişinin teki, senin gibi, benim gibi. ama gregg gillis biraz değişik biri. gillis, proje ismiyle girl talk, yaklaşık beş yıldır etraftaki en ilginç müziklerden birisini üretiyor. yaptığı, mtv sayesinde popülerleşen mash-up'tan ibaret. ama iki şarkıyı birleştirmek değil sözkonusu olan, yüzlerce sample'ı çarpıştırıp "yepyeni" bir şey üretmek.

"night ripper" ve onu indie kid'lerin favori dj'i haline getiren "feed the animals"la ilgi alanıma girmişti. nirvana'dan giriyor, 2pac'tan çıkıyor, 70'lerden 2000'lere pop, rock, rap namına ne varsa alt üst edip bir sıkıştırılmış bir müzik ziyafeti veriyordu adam. yeni albümü "all day" aynı stilde bir albüm, ama bir şekilde çok daha uzun ve doyumsuz bir parti havasında. ister kendinizi kaptırıp dans edin, isterseniz en müzik manyağı halinizle parçaları tanımaya çalışın. ancak dinlediğinizden keyif alabilmek için müzik sevmek maalesef yetmiyor, üzerine tür delilerinden, bir janrı puta tapar gibi sevenlerden olmamanız gerekiyor. çünkü black sabbath'ın "war pigs"i ile ludacris'in "move bitch"ini aynı şarkıda duymak herkesin hoşuna gitmeyebilir. ya da ramones'un rihanna ile öpüştürülmesi de öyle. ancak gillis'in kendisine çektiği müzik ziyafetine kaptırırsanız kendinizi, adamın kes-yapıştır yeteneğine hayran kalmak ve farkına bile varmadan dans etmeye, hiç değilse oranızı buranızı oynatmaya başlamak arasında gidip gelebilirsiniz.
...
girl talk'un bir önceki albümü "feed the animals"ı radiohead benzeri "gönlünüzden ne koparsa" mantığıyla internetten yayınlamıştı. (eğer bedavaya indirmek isterseniz sebebini açıklamak zorundaydınız) gillis o albümün ne kadar sattığını açıklamadı ama o albümün asıl işini bırakıp müziğe tam zamanlı mesai ayırabilmesini sağlayacak kadar iş gördüğünü belirtiyor. "all day" de illegal art'ın web sitesinden indirilebiliyor. (rapidshare ve torrent linklerini de ekliyorlar)

kimine göre beleşçinin teki olabilir ama gregg gillis günümüzün en enteresan dj'lerinden birisi. "all day" de yılın en güzel albümlerinden birisi. gillis'in bir sonraki albümü de bu kadar eğlenceli olacaktır sanıyorum. tabii müzikleri sample edilen sanatçılardan birisi bizim pittsburgh'lüye dava açıp işin eğlencesini kaçırmaya başlamazsa...

No comments:

Post a Comment