Wednesday, April 20, 2011

kaset yeniden dönerken...

düzenli ve yoğun bir işiniz varken bir blogu yaşatmak kolay iş değil, yaşayanlar biliyorlardır. üzerine gazete ve dergide yazdığım şeyleri buraya boca etmek istemeyişim, aynı şeyi de üç defa (gazete için ingilizce, dergi için türkçe, burası için blogca) yazmak da her zaman kolay bir şey değil. dahası içimden gelen de değil. üzerine bir de bloglar kapandı, açılmaya çalışıldı ama blogsport.com gibi bir "r muhalefeti" yüzünden açılamadı. "kime yazıyoruz ki" dedim ve hevesim kaçtı.

sanırım blogun diğer yazarlarından fırat'ta da iş yoğunluğu kaynaklı bir durum var. çekme kaset'in son bir aydaki durgunluğunun sebebi bu işte. bu esnada ben de iyice "başımızı sokacak bir domain'imiz olsun, bir lokma yazımız, iki tane okuyanımız olsun yeter" düşüncesine girdim. eh, konu cekmekaset.blogspot.com değil de, cekmekaset.com olunca blog'un kendine has keyfekederliği, canın istediğinde yazma rahatlığı, ufak tefek hataların okuyanlar tarafından mazur görülüşü pek olmayacak, bunu da biliyorum. dolayısıyla içeriğin nasıl olacağı, güncellemenin hızı, blog burada dururken sitenin blogdan nasıl bir farkı olacağı, farklı kalemlerin bulunup bulunmayacağı... bunlara fazlasıyla kafa yormaktayım.

kaset yeniden dönmeye başlayacak şimdi, ama kafamdaki sorular bunlar. ve sanırım önümüzdeki haftalarda (aylarda) yazdığım blog yazılarında bile "bu bir internet sitesi olsa..." fikriyle karışık bir test sürüşü hissi olacak. bir şekilde bu blogu okuyan, ya da hasbel kader yolu düşen birilerinin konuyla ilgili düşüncelerini bilmek isterim... büyük yardımınız dokunur.

4 comments:

  1. Bir süredir sizi takip ediyorum,ama yorum yazmadım. Domain almak güzel iş aslında bende bunu düşünmüştüm sonrası böylesinin daha iyi olduğunu düşündüm ve vazgeçmiştim. Orayı açınca kendini zorunlu gibi de hissedebilirsin. Kişisel fikrimdir.. sevgiler

    ReplyDelete
  2. Domain alip aynen bu sekilde de devam edebilirsiniz ya da daha profesyonel birsey olsun dersiniz tasarimda biraz oynarsiniz ama haliyle daha duzenli yazmak gerekir.
    Duzenli yazamayacaginizi dusunuyorsaniz bence boyle devam edin, zaten blog dedigin icinde istedigin gibi at kosturabildigin mekandir :)

    ReplyDelete
  3. uzantı almak istiyorsanız alın abi, blog mantığıyla internet sitesi olsun. çok sığ bir yorum oldu ama zaten çekmekaset'in akışı bir internet sitesi için de yeterliydi her zaman. bence önemli olan, uzantı ve bir nebze de olsun içerik, değişince sizin keyfinizin kaçıp kaçmayacağı. ben pek de keyfinizin kaçmayacağını ve elzem olan değişikliklerin zaman içinde geleceğini ve sitenin gerekiyorsa kendi halinde dönüşebileceğini düşünüyorum.

    ReplyDelete
  4. ben şahsen twitter çıktı, blog işi yalan oldu diyenlere dahi gönül koyan birisi olarak bu konuda biraz da fanatik sayılırım, domain işini pek desteklediğimi söyleyemeyeceğim :) araya bir mesafe koyuyor gibi geliyor bana, tabii bu dediklerim web sitesi formatına geçilmesiyle ilgili yoksa domaini alıp blog samimiyetiyle devam edilirse mükemmel olur çünkü çekme kaset'e bayılıyorum, yalan yok :)
    böyle işte.
    siz yazın da bir şekilde, okumakta ne var ki bizim için :)
    sevgiler

    ReplyDelete