Thursday, June 2, 2011

interpol konserinden: obstacle 1


bu yukarıdaki iki kötü fotoğraf interpol konserinden. birincisi sahne önünü gösteriyor, ikincisi ise bariyerin arkasındakileri. bunları ayıran, farkli fiyatlarda biletler var. bunu aciklamamama gerek yoktu aslında: memlekette kaniksanmis halde çünkü. o kadar ki, onde bir grup insanın arkasında olusan 10 metre civarı bir bölümde olusan boşluğu, interpol'un sıkı fanları arkasında geniş bir beton bölgeye çalmasını kimse yadirgamadi. sahne onu uygulamasına toptan karsı çıkmıyorum. ülkede kalabalığa girmeyi sevmeyen ama event'lerde olmayı isteyen önemli bir grup var. artı, memleketteki diehard fanlar bile beklemeye, yorulmaya, ter kokusuna gelemiyor (morrissey için ölüp biten yüzlerce insan vardır ama fırat ve ben mekana gittiğimizde bir kisi bile yoktu meydanda, ornekleri cogaltabilirim). emek harcamadan en onde olmanın kolay yolu da sahne onu uygulaması. pratik yararları var dolayısıyla hepten kalkmasını istesem realist olmaz. ama interpol gibi turkiye'de kemik kitlesi (cd alan, tüm albümleri bilen) taş çatlasa 2000 kişi olan bir gruba 2500 kişilik sahne onu yer ayırmak büyük hataydı. sahne onu biraz daha dar tutulabilir, saha icinin enerjisinin de gruba geçmesi saglanabilirdi. zira sahaicinde beklentilerimin üzerinde iyi bir kitle vardı.

bunları gazetemdeki konser kritiğimde yazmadım. blue jean'de de yazmayacağım. burada bizbizeyiz (şikayetlerinizi bize, memnuniyetinizi arkadaslarınıza hesabı). zaten pek çok meslektaşımın da yazmadığını tahmin ediyorum. çünkü onların da cogu sahne önünde olduğu için bu ucubeligin farkına varmamislardir. basın listesinde adımın yanına ne hikmetse sonradan tükenmez kalemle "saha ici" seklinde bir paraf atılmasaydı ben de varmazdim zaten.

amacım bok atmak, çok güzel bir konsere kusur bulmak, işleriyle her daim hayir duami alan organizasyona "cakmak" da değil. sadece konseri anlatacağım bir yazım daha olacak. bunda sadece istedim ki bu sahne onu ezberinin her grupta iyi sonuc vermeyebilecegi görülsün, burada orta büyüklükte bir grubun samimi hayranları bu kadar da haksızlığa uğramasın. gruplar da mütevazı kitleleriyle daha iyi iletişim kursun. seker de yiyebilsinler.

2 comments:

  1. Hislere tercüman olmuşsun, elceğzine sağlık.

    ReplyDelete
  2. Katılıyorum sana. Ben böyle durumlarda gruba çok ayıp olduğunu düşünüyorum. Bu sahne önü uygulaması da ufak başladı, gitgide büyüdü.

    ReplyDelete