Friday, November 16, 2012

The Courteeners & The Cribs

Britanya müziğini sevenler için güzel bir gün. The Cribs ve The Courteeners yedi tepeli şehirde. Turn Up The Night By Miller kapsamında garajistanbul'da geceye elektrik yükleyecek iki grup. Birer şarkıyla hazırlanalım akşama.


Liam Fray iyi bir şarkıcı, iyi bir söz yazarı ve iyi bir vokalist. Lideri olduğu The Courteeners'ı Manchester'ın büyük grupları geleneğinin bir devamı olarak görüyor. "St. Jude" iyi bir başlangıçtı, baştan sona kusursuz değildi ama birkaç tane çok iyi single'ı vardı. "No You Didn't No You Don't" onlardan birisi. İkinci albümleri "Falcon"da klasik "ikinci albüm numarası"nı yaptılar: Albümün en uzun şarkısını başa koyup olgunlaştıklarını yutturmaya çalıştılar. Oldukları gibi kaldıkları şarkılar daha iyiydi halbuki.Yeni albümleri "ANNA"nın çıkmasına birkaç ay kaldı. Bu akşam o şarkıların nasıl olduğunu ilk elden tatbik edebileceğiz.

  
The Cribs memleketlerinin büyük grupları arasındaki en özel ekiplerden. Jarman biraderler Brit-rock'a punk'tan yadigar bir "tavır" getirmeyi beceriyorlar. En çok 2007 tarihli üçüncü albümleri "Men's Needs, Women's Needs, Whatever" ile biliniyorlar, benim de en sevdiğim albümleri bu. Gırtlaktan vokaller, ritmi düşmeyen keskin riff'ler ve hiç kaybolmayan hit damarıyla melodik tarafı ıskalamayan iyi bir ekip onlar. O kadar iyiler ki, 2009 albümleri "Ignore The Ignorant" döneminde Johnny Marr ekibin dördüncü üyesi olmuştu. Bu yılki "In the Belly of the Brazen Bull" formülü bozmayan, vasat üstü bir iş. Ryan Jarman'ın Kate Nash bir dönem Brit-rock'ın "It Couple"ı olduğunu da eklemek lazım. Artık birlikte değiller.

"Be Safe" grubun standart derinliğinin de ötesinde vurucu bir kayıt. Zayıf bir anında sözlere dikkat ederek dinlediğinizde hayatınızı sorgulamaya başlayabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment