Friday, March 8, 2013

Foals - Holy Fire

                                

Foals son zamanların en iyi müziğini yapıyor olabilir mi? Olabilir.. Her albümde daha iyi oluyor bu adamlar. Geçen ay yayınlanan Holy Fire muhteşem.. Bu aralar radyolarda en çok dönen "My Number"a takılmayın; gayet eğlenceli olsa da albümün en vasatı. İlk single "Inhaler" çok daha iyi bir giriş albüme. Beni en çok heyecanlandıran nokta ise, grubun sanki sınırsızmış gibi görünen melodi bulma becerisi.. Barutları sonraki albümlerde tükenir mi bilmiyorum ama bu kadar iyi melodiyi nereden buluyorlar çok merak ediyorum.

Son zamanlarda bende bu kadar tekrar tekrar dinleme isteği uyandıran başka bir albüm olmadı, evet.. Bazı albümlerden şarkılar oldu tabi ki, Wild Beasts'in "Reach a Bit Further"ı ya da Twin Shadow'un "Castles in the Snow"u gibi.. Ama bir bütün olarak Arcade Fire'ın The Suburbs'ünden bu yana böyle bir albümle karşılaşmadım desem çok iddialı olur mu bilmiyorum. Ama demek istiyorum.

Şarkılara gelince.. "Inhaler", "Bad Habit", "Everytime", "Late Night", "Providence", "Out of the Woods" bir adım öne çıkanlar.. Yarısından çoğunu saymışım parçaların.. Ama dediğim gibi, albüm bir bütün olarak en iyi halini gösteriyor. "Providence" ve "Prelude"da bir nebze ilk dönem Moby ve Fatboy Slim tadı aldığımı da söylemeden geçmeyeyim..

Her albümde kendini yeniden yaratan gruplardan değil Foals, ama istedikleri ve sevdikleri müziği şu anda dünyada en iyi yapan grup bana kalırsa.. Hala genç olduğunuzu düşünüp kendinizi avuturken sizden dört yaş küçük birilerinin 3 yılda gerçekten müthiş ve son derece olgun iki albüme imza atmış olmaları birazcık sarsıcı olabiliyor. 1960'lar ve 70'lerde insanların çok daha genç yaşlarda en üretken zamanlarını yaşadıklarını biliyoruz tabi ki. Ama belki de 1986 doğumlular bana hala küçük çocuklarmış gibi geldiği için olsa gerek, bu genç adamların yaptığı şey oldukça etkileyici geliyor. Bize de daha uzun yıllar Foals'un müziğini dinleyebilecek olmanın tadı kalıyor..

No comments:

Post a Comment