Monday, June 9, 2008

spoon - don't you evah ep

"ga ga ga ga ga" 2007'nin en büyük sürprizlerindendi. bazılarına göre spoon'un en iyi albümü değildi (ki öyleydi) ama grubun tarihinde ilk defa billboard'a ilk 10'dan giren, ve yaklaşık 150,000 satan bir indie blockbuster'ı olmuştu albüm.

şimdi, bir yıldır süren bir turnenin üzerine bir ep ile zafer turuna devam ediyor grup. "don't you evah ep" çıkalı iki ay oldu aslında, ama olsun, spoon üzerine yazma bahanesi bulunması yeterli. içinde bolca "don't you evah" remix'i, şarkının the natural history imzalı orijinali "don't you ever" (bu şarkının cover olduğunu biliyor muydunuz?) ve "all i got is me" adında albümden son anda çıkartılmış bir parça. arada güzel remix'ler var elbette, ama tekrar tekrar dinlenecek bir albüm olmadığı da ortada.

bence "don't you evah" "ga ga ga ga ga"nın en iyi şarkısı değildi. ha, albümün ilk beş şarkısı, yani plak olarak baksak ilk yüzü efsane düzeyde olduğu için o müthiş beşlinin bir parçasıydı sadece. ama tekrarlamak istiyorum, spoon üzerine yazma fikri yeterli.

çünkü "ga ga ga ga ga" bunaltı anlarımın müziği oldu geçen sene boyunca. fazlasıyla dinledim albümü, ve britt daniel olmak istedim. elleri cebinde stili, dünyanın bütün kadınları onu terk etse yine üzülmeyecek, sinirlenmeyen, üzülmeyen, yerinde olmak isteyeceğim karakterde bir ses/yorum daniel'ınki. grubun kaygan stili, funk'ı, ispanyolu indie rock'la harmanlayışı da cuk oturuyor bu imaja. 40 dakikanın altında biten her albüme sempatiyle yaklaştığım gerçek ama "ga ga ga ga ga" bunun ötesinde değerli benim için.

bir de hala "Tract houses, square couches, short legs and square shoulders, pot holders, egg and soldiers, y’ tank rollers, you all know this" diye scat'vari söyleyişine bayılıyorum. ne demek istediğini hala anlamasam da.

No comments:

Post a Comment